El perquè de la psicomotricitat

Amb la psicomotricitat es  treballa el cos com si es tractés d’un engranatge, quan es mou una peça fa que es belluguin les altres (emoció, cognició i moviment). Aquí es troben la corrent relacional de LAPIERRE i la vivencial d’AUCOUTURIER.

L’infant és tot moviment i és a través d’aquest que es pot observar quines són les seves necessitats. Amb la Psicomotricitat com a metodologia de treball, l’infant s’expressa i es comunica amb les persones que l’envolten  tant a través del material que utilitza,  com l’espai com  també amb  el propi cos.

Dins la sala de psicomotricitat l’infant expressa les seves necessitats  emocionals, les d’aprenentatge o cognitives i les motrius. És per tant el joc el canal natural per poder expressar aquestes necessitats, les seves angoixes, ràbies, dificultats, la intolerància a la frustració, les pors …

El o la  terapeuta crea un marc de seguretat  que permetent a l’infant l’expressió de les emocions, frustracions, plaers, angoixes…des de l’acceptació incondicional i  no des del judici de valors. El o la  psicomotricista, acompanya, desperta confiança, dóna seguretat, ajuda a millorar l’autoestima i recondueix a l’infant cap al seu procés d’identitat, cap al seu procés de creixement personal.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Espai pel desenvolupament personal de l'infant i l'adult

A %d blogueros les gusta esto: